Lotta Lagerström

Jag heter Lotta och har under flera år arbetat med teater i olika former. I dagsläget florerar ett flertal karaktärer som dyker upp lite här och där.

Tant Prick är en sjukhusclown som finns på Mälarsjukhuset tillsammans med ClownClubben eller på Sachsska barnsjukhus och Huddinge sjukhus tillsammans med föreningen Kultursjukhuset.

Rita Prick är en lite magisk tant som mest håller till på Sagostigen i Malmköping men som även åker runt i Sverige med sina olika föreställningar.

Rut är en väldigt kreativ dam (tycker hon själv) som gillar att möta ”vuxna människor” med barnasinnet kvar.

Rita Prick

På Sagostigen

Tant Prick

På sjukhuset

Rut m. fl.

Överallt

Lotta

Kontakta mig

Rita Prick

Mig hittar ni under sommartid på Sagostigen i Malmköping. Jag tycker om Sagostigen, fullt med djur, nybakade bullar av Lena, massa sagor, fantasi och magi, ja det finns saker att hitta på för en heldagsutflykt om man så vill. Varje år sätter jag upp en ny teater i den gamla teaterlogen. Oftast gör jag min egen tolkning av någon gammal folksaga, för det gillar jag.

Hittills har jag spelat Askungen, Prinsessan på Ärten, GrodKungen, DummerJöns, Jack och Bönstjälken m.fl. Jag har ju dock en förmåga att röra till det för mig och oftast behöver jag hjälp från publiken att ”ro föreställningen i hamn”, men det är ju det som är så spännande för då blir ju varje föreställning speciell!

Jag har i snitt ca: 3500-4000 besökare varje sommar och många kommer igen år efter år, så välkommen!

Tant Prick

Tant prick är en sjukhusclown som är verksam med sitt gäng i ClownClubbenpå Mälardalenssjukhus i Eskilstuna och på Nyköpingslasarett. Hon åker även till Rutan och Dr Lowe i föreningen Kultursjukhuset som besöker på Sachsska och Huddinge sjukhus.

Tant Prick är väldigt bra på att se och göra saker på ett annorlunda sätt, tänk vad mycket spännande saker man kan hitta på då! Hon har en väska som är full av fantasi och i den kan man hitta precis vad som helst! Hon ställer nyfikna frågor och sjunger gärna både upp och ner. Stör lite lagom, på något vis!

Varför behövs clowner på sjukhus?

När man är sjuk och hamnar på sjukhus så kan det bubbla med känslor inom en. Man kanske har ont, känner sig ledsen, arg och rädd. Många runt barnet fokuserar på det det sjuka för att målet är att bli frisk. Clownen vill med med hjälp av lek, sång, fantasi och magi nå fram till den friska kärnan och låta den ta lite plats. För vi tror att om man får chans att tänka på något annat för en stund så kan det vara vilande, befriande och med största sannolikhet hälsofrämjande.

Vi vill sprida glädje och underlätta vistelsen för de vi möter genom att vara ett positivt och kravlöst kontrast till övriga sjukvården.

Rut & andra karaktärer

Rut, ja vad ska man säga om henne? En dam som brukar träffa vuxna människor med barnasinnet kvar. Hon gillar kultur och kan bli lite irriterad på människor som inte pratar hennes kulturella språk.

Hon tycker om att visa praktiska kreativa tips då hon tycker att hon rätt händig och påhittig. Rut har ett bra självförtroende men inte alltid god självinsikt!

Teater Rita Prick samarbetar under övriga året med andra teatergrupper såsom exempelvis Teater Beccalin och Elgkraft. Här ser ni en bild från föreställningen ”Evighetsblomman”.

En liten teater om vänskap skriven av Rebecka Melin.

Musik Lotta Lagerström och Stina Elg. Regi Jimmy Bergkvist.

Skådespelare Stina Elg, Rebecka Melin och så jag.

Ett annat samarbete är ”Så gott som godis”. Skriven av Rebecka Melin utifrån texter av Tommy Eriksson. Musik Jörgen Lindblom. Regi Rebecka Melin. Skådespelare Rebecka Melin, Hans Rosengren och så jag.

En liten knasig föreställning om den godissugna Stina som inte kan hålla sig från polkagrisarna, en Faster som håller ögonen på henne och ett äpple med identitetskris.

Mejla mig genom att fylla i formuläret här nedan:

2 + 8 =